Facebook Timeline ook voor zakelijke accounts 19-03-2012


Na de introductie van de Facebook Timeline voor gebruikers is het moment nu ook aangebroken voor Facebookpagina’s. Op 30 maart 2012 worden alle bestaande Facebookpagina’s automatisch omgezet in het nieuwe format. Tot die tijd heb je als beheerder van een Facebookpagina de tijd om jouw pagina klaar te maken voor de overgang. In dit artikel leggen we kort uit wat deze nieuwe indeling betekent voor beheerders en gebruikers van Facebookpagina’s.

Cover foto’s
Een belangrijke feature van de Timeline is dat je een ‘cover foto’ kunt toevoegen bovenaan je Timeline. Deze 851 x 315 pixel banners kun je nu dus ook op Facebookpagina’s toepassen.

Einde van landingstabs
Met de komst van deze nieuwe indeling gaat ook gelijk een belangrijke marketingtool verloren, namelijk de ‘landingstabs’. Merken zetten deze tabs vaak in om gebruikers te laten landen op een boodschap van het merk. Vaak werd ook gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘Fangate’, waarbij bezoekers eerst moesten ‘liken’ alvorens ze toegang kregen tot de volledige inhoud van het tabblad.

Nieuwe kansen, meer engagement
Uiteraard biedt deze nieuwe indeling ook veel nieuwe kansen! Merken hebben veel beter de mogelijkheid gekregen om hun verhaal te vertellen (storytelling). Een mooi voorbeeld is de Facebookpagina van Manchester United. Je kunt de hele geschiedenis van de voetbalclub doorlopen tot aan de oprichting in 1878. Door de opzet van de Facebook Timeline krijgen bezoekers een visueel aantrekkelijk verhaal te zien, wat in theorie zou moeten leiden tot hogere engagement. In de praktijk zal moeten blijken of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Newsfeed
De realiteit is wel dat de meeste Facebookgebruikers slechts enkele keren de Facebookpagina van een merk bezoeken. Updates van merken verschijnen namelijk gewoon in de newsfeed van Facebookgebruikers, en dat is dan vaak ook de plek waar gebruikers interacteren.

Gepost op: 19-03-2012  |  vorig bericht | volgend bericht | toon meer berichten
Bron: http://www.marketingmonday.nl/facebook-timeline-voor-bedrijven-wat-nu/
 Inschrijven nieuwsbrief