Optimale ranking in Google 01-12-2011


Om het voor webmasters makkelijker en duidelijker te maken waar een website aan moet voldoen om goede posities te kunnen behalen in Google, heeft de zoekmachine een Zoekmachine Optimalisatie Starters Guide gepubliceerd. In deze gids, die (voorlopig?) alleen in het Engels beschikbaar is, staan vele tips voor web developers, web designers en ieder ander die met websites te maken heeft. Hoewel de informatie vrij basic is voor mensen die al regelmatig met het onderwerp te maken hebben gehad, is het uitstekend document voor starters. Daarnaast is het natuurlijk ook goed om informatie van Google zelf te krijgen.

Hoewel het 22 pagina's tellende document (pdf) een aanrader is om helemaal door te lezen, hebben wij hieronder de 15 belangrijkste punten opgesomd.

 1. Creeër unieke, relevante, omschrijvende pagina titels voor iedere pagina.
 2. Schrijf voor iedere pagina ook een unieke meta-description.
 3. Hanteer een duidelijke URL structuur, die bij voorkeur kort is en relevante zoekwoorden bevat.
 4. Een heldere, platte websitenavigatie is goed voor gebruikers én zoekmachines
 5. Maak zoveel mogelijk gebruik van tekstlinks in je websitenavigatie.
 6. Breadcrumbs zijn aan te raden, zowel voor usability als je interne linkstructuur.
 7. Plaats zowel een HTML als een XML sitemap online
 8. Creeër een duidelijke, gebruikersvriendelijke 404 pagina.
 9. Content is erg belangrijk; ontwikkel daarom op continue basis makkelijk te lezen, unieke, relevante content. Hiermee trek je niet alleen extra bezoekers aan, maar ook links.
 10. Gebruik relevante linkteksten, in plaats van een nietszeggend ‘klik hier'.
 11. Maak gebruik van heading (

  ,

  , etc.) tags.

 12. Optimaliseer afbeeldingen door gebruik te maken van een omschrijvende bestandsnaam en het toevoegen van een relevant alt-attribuut.
 13. Gebruik Robots.txt om te zorgen dat bepaalde pagina's niet gecrawld worden, maar let wel op dat je niet pagina's afsluit die je wél in Google's zoekindex terug wilt laten komen.
 14. Last van comment spam of heb je veel User Generated Content? Denk dan eens aan het nofollow attribuut voor uitgaande links in deze secties van je website.
 15. Het promoten van je website houdt niet op bij je eigen site of weblog, maar kan ook via startpagina's, bedrijvengidsen, andere gerelateerde websites of offline reclame.

 

Gepost op: 01-12-2011  |  vorig bericht | volgend bericht | toon meer berichten
Bron: tribal-im.com
 Inschrijven nieuwsbrief