Nieuwsbrieven


Nieuwe Richtlijn Consumentenrechten - Nieuwsbrief 05-05-2014

Met ingang van 13 juni a.s. gaan de nieuwe richtlijnen in voor ‘kopen op afstand’. Onderstaand een aantal belangrijke veranderingen.

De button bestellen
Voor de klant moet duidelijk zijn dat het om een bestelling mét betaalverplichting gaat.
Dit moet zo gecommuniceerd worden. Of de tekst op de button te wijzigen in ‘Kopen’ geaccepteerd wordt is op dit moment onduidelijk.
Ons advies: de tekst op de button ‘bestellen’ vervangen door 'kopen'.

Herroepingsformulier
De bedenktijd wordt (minimaal) 14 dagen, het tellen begint nadat de koper het laatste artikel ontvangen heeft en de einddag moet op een werkdag vallen.
Daarnaast mag de koper de artikelen gebruiken/proberen en moet deze bij eventuele gebruikssporen compensatie betalen voor de schade.
Het herroepingsformulier moet tijdens het bestelproces beschikbaar gesteld worden, dan wel meegestuurd worden met de mailbevestiging of bij de zending gevoegd worden.
Ons advies: als bijlage meesturen bij de mailbevestiging en een geprint exemplaar meesturen met de bestelling. Download het modelformulier voor herroeping ».

Overig
- Geld vragen voor een klantenservicenummer mag niet meer. Wanneer een bestaande klant telefonisch contact opneemt over de overeenkomst, dan mag dit niet meer kosten dan het lokale tarief.
- Vooraf aangevinkte vakjes zijn niet toegestaan: de consument zal uitdrukkelijk moeten instemmen met de aankoop van extra’s.
- Voor betaalmethoden mogen niet meer kosten in rekening bij de klant gebracht worden dan de webwinkelier daadwerkelijk moeten maken.

Algemene voorwaarden
Deze dient u te actualiseren zodat ze overeenkomen met de nieuwe regelgeving.

Meer info
Overzicht van alle veranderingen »
Een toelichting op enkele punten »

Een aantal van de wijzingen kunt u zelf doorvoeren. Voor de andere aanpassingen verzoeken wij u de voorbereidingen te treffen en aan ons beschikbaar te stellen zodat wij het kunnen doorvoeren binnen uw webwinkel.

  Dit venster sluiten
 Inschrijven nieuwsbrief