Nieuwsbrieven


Geachte heer/mevrouw,

Zoals u wellicht vernomen heeft in de media nemen het aantal spamberichten (ongewenste c.q. ongevraagde mail) ongekend toe. Sinds oktober 2006 is het gegroeid met 260 procent. Thans bestaat 90-95%, van al het mailverkeer, uit spam.

Tot op heden hebben wij ons op het standpunt gesteld dat de ontvanger verantwoordelijk is en wij enkel tools beschikbaar stellen waarmee de ontvanger zelf de criteria bepaald. Zo kon de ontvanger zelf configureren welke mailberichten toegelaten moesten worden en welke niet. Wij hebben dit altijd vergeleken met de functie van een postbode: kunt u hem laten bepalen wat u wenst te ontvangen?

Om de toename spamberichten onder controle te houden is Akara doorlopend bezig met het inzetten van technieken om de 'vervuiling' in te dammen. Daarbij komt dat door de verscheidenheid in spamberichten het beheren van het eigen spamfilter, voor de ontvangers, een hele klus wordt.

Bovenstaande redenen hebben ons doen besluiten een extra scanner te plaatsen voor de mailservers. Deze scanner is 'self learning' en filtert/verwijdert direct de berichten die met een zeer hoge mate van zekerheid aangemerkt kunnen worden als spam. Deze mailberichten bereiken uw e-mailbox niet meer.

De eerste tests zijn veelbelovend en Akara is zeer benieuwd naar uw ervaringen. Ontdekt u een afname van het aantal spamberichten? Zijn er berichten die de spamscanner niet passeren? Wij vernemen het graag van u!

Met vriendelijke groet,

Team Akara Webdiensten

P.S. gebruikers van bSMTP (waarbij de mail rechtstreeks aangeboden wordt op uw interne server) kunnen, wanneer u dat nog niet doet, ook gebruik maken van deze dienst. Informeer naar de mogelijkheden.

  Dit venster sluiten
 Inschrijven nieuwsbrief