Nieuwsbrieven


Geachte heer/mevrouw,

Er komt na de .eu weer een nieuwe extensie bij. Het zogenaamde .mobi domein is speciaal voor websites op mobiele apparatuur zoals een telefoon of een PDA.

De verantwoordelijke organisatie voor uitgifte, de mTLD, gelooft dat het huidige internet teveel sites bevat die voor een mobiele telefoon 'te zwaar' zijn of zijn opgemaakt voor grote pc-schermen. Het .mobi-domein moet dat probleem oplossen, door enkel sites te bevatten die geschikt zijn om op mobiele telefoons of zakcomputerschermen te tonen.

Tot 22 september a.s. kunnen houders van een geregistreerd merk de domeinnaam met een .mobi-extensie aanvragen. Binnen enkele weken wordt de registratie vrijgesteld voor iedereen.

Belangrijkste regels
* De domeinnaam dient uit minimaal drie karakters te bestaan
* Alleen zijn letters en cijfers toegestaan

Tarieven
* registratie-/houderschapskosten ā EUR 19,50 per jaar
* registratieperiode per 2 jaar
* DNS-service ā EUR 7,00 per jaar

Wanneer de aanvraag ingediend wordt op basis van een gedeponeerde merknaam geldt een meerprijs van EUR 175,-. Als extra regel geldt hiervoor dat de merknaam minimaal vijf jaar daadwerkelijk gebruikt is.
Op http://pc.mtld.mobi/whois/ kunt u controleren of uw gewenste domeinnaam beschikbaar is.

Wat moet ik met deze nieuwe TopLevelDomain?
Of het in de toekomst een algemeen geaccepteerde extensie wordt is niet te voorspellen. Thans maken de meeste mobiele sites gebruik van subdomeinnamen zoals imode.campings.nl, imode.transportindex.com of bijvoorbeeld www.racesport.nl/pda.php

Door een aantal grote telecomoperators en fabrikanten (waaronder Vodafone, Samsung en T-mobile) die het initiatief steunen heeft het de potentie uit te groeien.
Ter info: ook KPN heeft aanvragen ingediend voor .mobi domeinnamen.
 
Zeker is dat het gebruik van mobiele apparatuur in de toekomst zal toenemen. Alternatieve sites zullen hiervoor ontwikkeld (moeten) worden omdat bestaande websites niet of moeilijk toegankelijk zijn voor de kleine beeldschermen. Daarnaast kunnen mobiele apparataten voor andere doeleinden ingezet worden.

.mobi domeinnaam aanvragen
Telefonisch of per mail kunt u aangeven welke domeina(a)m(en) u wenst aan te vragen en in welke periode. Vervolgens ontvangt u van ons de benodigde informatie.

Site voor mobiele apparatuur
Wanneer u overweegt een site te ontwikkelen voor mobiele apparatuur bent u bij Akara aan het juiste adres. Wij zijn bijvoorbeeld een geaccepteerde contentpartner voor KPN Mobile.

Wij hopen u hiermee voldoende geīnformeerd te hebben. Voor meer informatie of een inventarisatie van uw kansen kunt u natuurlijk contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Team Akara Webdiensten

  Dit venster sluiten
 Inschrijven nieuwsbrief